Miten Eurojackpotin voitonjako suoritetaan?

Eurojackpotin voitonjako
Oletko yksi niistä onnekkaista, jotka saivat voiton Eurojackpotista? Siinä tapauksessa sinua varmasti kiinnostaa tietää, miten Eurojackpotin voitonjako suoritetaan, ja kuinka paljon suunnilleen voitit arvaamillasi numeroilla oikein. Pelistä löytyy yhteensä 12 erilaista voittoluokkaa, joista 1. voittoluokka on päävoitto ja 12. voittoluokka on pienin mahdollinen voitto. 1. voittoluokan voitto voitetaan viidellä oikein arvatulla päänumerolla ja kahdella tähtinumerolla. 12. voittoluokan voitto saadaan puolestaan kahdella oikein arvatulla päänumerolla ja yhdellä tähtinumerolla. Ensimmäisen voittoluokan voitot alkavat kymmenestä miljoonasta eurosta.

Eurojackpotin voitonjako voittoluokkien mukaan

Sekä tavallisen Eurojackpotin että Eurojackpot-järjestelmän voitonjako tapahtuvat samojen voittoluokkien mukaan. Ensimmäisen voittoluokan voittojen osuus on 36 % koko jakoon menevästä voittosummasta, kun taas 12. voittoluokan voittojen osuus on 19,10 %.Ensimmäisen voittoluokan voitot alkavat 10 miljoonasta eurosta ja voitot voivat yltää aina 90 miljoonaan euroon asti. Sitä suurempia voittoja ei Eurojackpotista ole mahdollista voittaa. Pienimmät mahdolliset voitot 12. voittoluokassa ovat noin viiden euron luokkaa.Toisen voittoluokan voitot voivat yltää myös hyvin suuriksi ja ne voivat olla lähemmäs tai jopa yli miljoona euroa riippuen jaossa olevasta potista. Myös 10. voittoluokan voitot menevät miljoonan lähelle.

Suurimmat voitot kautta aikojen

Eurojackpotin voitot voivat siis parhaillaan yltää jopa 90 miljoonaan euroon saakka. Näin suuria voittoja on myös voitettu. Tällainen huima 90 miljoonan euron voittopotti on osunut myös Suomeen, ja suomalaiset ovat voittaneet miljoonavoittoja useamminkin.Eurojackpot on tuonut Suomeen, esimerkiksi vuonna 2018, 90 miljoonan euron voiton viiden pelaajan porukalle. Sitä ennen vuonna 2017, kolmen pelaajan porukka onnistui voittamaan Eurojackpotista 87 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 Suomessa voitettiin jopa kaksi suurta päävoittoa, joista toinen oli suuruudeltaan 57,3 miljoonaa euroa ja toinen 61,2 miljoonaa euroa.