Kaikki tai ei mitään

Kaikki tai ei mitään

Onko olemassa mitään yhtä turhauttavaa kuin se, että lottoriville ei osu yhtään oikeaa numeroa? Tuskin. Tästä ajatuksesta on saanut alkuunsa kutkuttavan hauska rahapeli nimeltään Kaikki tai ei mitään. Suomessa peliä tarjoaa Veikkaus, joka pyörittää kyseistä peliä viikon jokaisena iltana. Klo 21 arvottavia voittonumeroita on jännitetty jo vuodesta 2017 asti.

Kaikki tai ei mitään muistuttaa monilla tavoin perinteistä lottoa. Siinäkin pelaajat valitsevat itselleen numerorivin, jonka perusteella voittoja jaetaan. Loton seitsemän numeron sijaan Kaikki tai ei mitään -pelissä numeroita valitaan kuitenkin peräti 12. Lisäksi pelissä päävoittoon pääsee käsiksi myös täysin mönkään menneellä rivillä, jossa ei ole yhtään oikeaa numeroa.

Kaikki tai ei mitään Suomessa

Erilaisia lotto- ja muita pelejä pelataan tietenkin kaikkialla maailmassa. Kaikki tai ei mitään on kuitenkin uudempi ja persoonallisempi lisä rahapelien kentällä. Suomessa sitä voi pelata Veikkauksen tarjoamana. Muut pelintarjoajat koto-Suomessa tai muualla maailmassa eivät vielä ole innostuneet pelistä, mutta tulevaisuudessa tilanne on varmasti toinen.

Kaikki tai ei mitään -arvonta suoritetaan viikon jokaisena päivänä iltayhdeksän aikaan. Rivin voi täyttää ja palauttaa vielä varttitunti ennen arvontaa, eli klo 20:45.

Numerot ja panokset

Kaikki tai ei mitään -riviin valitaan 12 numeroa. Yhdelle lapulle voi kirjata useamman rivin. Lapun hinta määräytyy rivien määrän sekä valittujen panosten perusteella.

Numeroita ei voi valita aivan vapaasti. Numeroiden on oltava väliltä 1-24. Varsinaisen rivin lisäksi pelaajat voivat halutessaan osallistua lisäpeliin lisämaksulla. Onnenapila -lisäpeli mahdollistaa voittojen nelinkertaistamisen.

Kaikki tai mitään -pelissä jokaiselle riville valitaan panos, jonka perusteella myös mahdolliset voitot määräytyvät. Pienin mahdollinen panos on 1 €, ja suurin mahdollinen panos riville on 5 €.

Kaikki tai ei mitään

Lisäpeli – Onnenapila

Monien lottopelien tavoin Kaikki tai ei mitään -peliin kuuluu tietenkin lisämaksulla pelattava lisäpeli. Tätä lisäpeliä kutsutaan Onnenapilaksi, ja se mahdollistaa voittopotin nelinkertaistamisen.

Lisäpeli toimii yksinkertaisella tavalla. Jos pelaaja haluaa ottaa rivilleen Onnenapila -lisäpelin, tämä maksaa siitä lisähinnan. Onnenapilan maksaneen pelaajan riville arvotaan yksi numero 1 ja 24 väliltä. Jos pelaajan lisänumero osuu oikeaan, tämän voittopotti maksetaan nelinkertaisena.

Voitot ja niiden jakautuminen

Kaikki tai ei mitään -voitot ovat pienempiä kuin monissa lotoissa ja jackpoteissa. Miljoonavoittojen sijaan suurin mahdollinen voitto on 500 000 €. Tämä johtuu siitä, että oikea rivi ei ole yhtä epätodennäköinen kuin lotossa. Kaikki tai ei mitään -numerot arvotaan pienemmästä numeroiden joukosta kuin esimerkiksi lotossa. Lisäksi mahdollisuus voittaa päävoitto nollalla oikealla numerolla puuttuu lotosta täysin.

Päävoitto – puoli miljoonaa tai 125 000 €

Suurin mahdollinen voitto on siis 500 000 €. Tämä voi napsahtaa pelaajan tilille kahdella eri tavalla:

  1. Pelaajan pelirivillä on nolla oikeaa numeroa, mutta lisäpelin Onnenapila -numero on oikein.
  2. Pelaajan pelirivillä on 12 oikeaa numeroa, ja myös lisäpelin Onnenapila -numero on oikein.

Nämä kaksi tulosta takaavat pelaajalle peräti puolen miljoonan euron potin.

Jos pelaajalla ei ole lisäpelin Onnenapila -numeroa valittuna, niin suurin mahdollinen voitto on 125 000 €. Tämän pelaaja korjaa omaan taskuunsa seuraavilla tuloksilla:

  1. Pelaajan rivillä on täydet 12 numeroa oikein, mutta lisäpelin Onnenapila -numeroa ei ole, tai se on väärä.
  2. Pelaajan rivillä on tasan nolla oikeaa numeroa, minkä lisäksi lisäpelin Onnenapila -numeroa ei ole, tai se on väärä.
Kaikki tai ei mitään

Pienemmät voitot

12 tai 0 oikein ei kuitenkaan osu kohdalle kovinkaan todennäköisesti. Niinpä myös muilla riveillä voi korjata pois sievoisia summia.

Ainoat rivit, joilla voittoa ei tule lainkaan, ovat tietenkin ne kaikkein yleisimmät rivit. Kaikki tai ei mitään -pelissä todennäköisin tulos on saada 5, 6 tai 7 numeroa oikein. Niinpä näillä tuloksilla pelaajalle ei jaeta ollenkaan voittoa.

Jos pelaajan rivillä on 4 tai 8 oikeaa numeroa, niin tämän panokset palautetaan sellaisinaan takaisin. 4 tai 8 oikein ei ole yhtä yleinen kuin 5–7 oikein, mutta kuitenkin suhteellisen yleinen. Niinpä ne eivät riitä voittoihin asti.

Voitot alkavat kasvaa, kun rivillä on joko 3 tai 9 numeroa oikein. Nämä rivit alkavat olemaan jo epätodennäköisempiä, joten niistä on syytäkin palkita. 3 tai 9 oikein rivillä palauttaa pelaajan panoksen takaisin viisinkertaisena. Vitosen panoksella voitto on 25 €, kympin panoksella 50 € ja niin edespäin.

10 ja 2 oikein alkavat olemaan jo harvinaisempia tuloksia. Jos rivillä kuitenkin on 10 tai 2 oikein, niin panos palautetaan peräti 25 kertaisena takaisin.

Jos rivillä sen sijaan on ainoastaan 1 tai peräti 11 numeroa oikein, niin potti kasvaa toden teolla. Tällaisella rivillä voitto on peräti 250 kertaa panoksen kokoinen. Kympin panoksella taskuun napsahtaa siis peräti kaksi ja puoli tonnia.

Kaikki tai ei mitään -potti kasvaa siis silloin, jos rivillä on joko poikkeuksellisen paljon tai vähän oikeita numeroita. Tämä on hauska tapa lähestyä perinteisiä lottopelejä, joissa oikeiden numeroiden vähyys aiheuttaa normaalisti vain kiukkua.

Kuten edellä mainittiin, päävoiton 125 000 € voi nelinkertaistaa lisäpelin Onnenapila -numerolla. Tämä pätee myös pienempiin voittoihin. Kaikki voitot nelinkertaistuvat, jos niiden kanssa on pelattu menestyksekäs lisäpeli.

Pelin säännöt ja tulosten tarkistaminen

Nyt kun pelin panokset ja voitot ovat tulleet tutuksi, on aika perehtyä hieman Kaikki tai ei mitään sääntöihin. Kyseessä on varsin yksinkertainen peli, ja sen säännöt on helppo ottaa haltuun.

Tärkein yksittäinen sääntö on voittokatto. Valitettavasti Veikkaus ei jaa yhdellä pelikierroksella kolmea miljoonaa euroa enempää voittoja. Tämän tarkoituksena on pelastaa Veikkaus tilanteissa, joissa useat pelaajat pelaavat saman rivin ja päävoitto pitäisi jakaa useaan otteeseen. Voittokatto voi tuntua kohtuuttomalta, ja on totta, että se on varsin matala. Kaikki tai ei mitään on peli, jossa voitot ovat kiinteitä. Näin ollen voittokatto on ainoa tapa, jolla Veikkaus voi varmistaa sen, ettei kierrosten väliset voittosummat kasvaisi liian suuriksi.

Muuten Kaikki tai ei mitään -säännöt ovat todella yksinkertaiset. Pelaaja valitsee 12 numeroa ja mahdollisen lisänumeron, valitsee panoksen joka riville 1-5 € väliltä ja toimittaa rivin veikkaukselle varttia ennen arvontaa. Muiden suosittujen pelien tavoin Kaikki tai ei mitään on pelattavissa pikapelinä, kestopelinä ja jatkuvana pelinä.

Aivan kuten Eurojackpot-tulokset ja muut arvonnat, Kaikki tai ei mitään -tulokset voi tarkistaa monella tavalla. Tulokset voi tarkistaa suoraan internetistä, teksti-tv:stä tai perinteiseen tapaan kioskin kassalla.

Kaikki tai ei mitään