Lotto tulokset

lotto

Onko lottoaminen osa myös sinun viikonloppusi vakiintuneita rutiineja? Luultavasti, sillä melkein puolet suomalaisista aikuisista pelaa lottoa joka viikko. Vielä useampi pelaa aina silloin tällöin, ja jopa 80 % kaikista suomalaisista aikuisista on pelannut elämässään ainakin yhden rivin verran lottoa.

Veikkauksen lauantainen lotto on suomalaisten kansallisrahapeli. Miljoonat jännittävät sen numeroita, ja toivovat voiton osumista omalle kohdalle viikosta toiseen, eikä syyttä. Esimerkiksi kaveriporukalla pelattu kimppalotto voi tehdä koko kööristä kertaheitolla miljonäärejä. Loton pelaajia kiinnostaa tietenkin, mistä ja miten lotto tulokset on nykypäivänä helpoin ja nopein tarkistaa. Lisäksi loton voitonjako on vielä vuosikymmenien jälkeen monille hämärän peitossa. Siksi esittelemmekin

Miten oikean lottorivin voi tarkistaa?

Lottonumeroiden ja oikean rivin tarkistaminen on monille jännittävä joka viikko toistuva rutiini. Rankan työ- tai opiskeluviikon päätteeksi mikään ei ole niin mukava ja hyvä keino nollata ajatukset, kuin laittaa lottorivi vetämään, ja jännittää lauantai-iltana, napsahtiko miljoonavoitto tällä kertaa omalle tilille.

Oikeiden numeroiden ja rivien tarkistamiseen on monta eri keinoa. Oikeaa tai väärää tapaa siihen ei ole. Jokaiselle on vuosien tai vuosikymmenten aikana valikoitunut rakkain keino tulosten tarkistamiseen. Lotto on perinteinen peli, ja pelaajille on muodostunut omia perinteitä sen ympärille. Joillekin ainoa oikea tapa tulosten tarkistamiseen on katsoa virallinen tv-lähetys, jossa numerot arvotaan katsojien silmien edessä. Lauantaisaunan jälkeen television eteen istahtaminen jännittämään onkin mitä perinteikkäin tapa tulosten tarkistamiseen. Toiset taas eivät jaksa istua television ääressä, vaan tarkistavat numerot netistä silloin, kuin se heille sopii.

Perinteinen tv-lähetys

Lottonumeroita on arvottu livenä televisiossa jo 70-luvun aikana. Menneinä vuosikymmeninä televisiossa ei juuri maksukanavia pyörinyt, ja viihdetarjonta oli muutenkin aivan lapsenkengissä. Jos lauantai-iltana halusi katsoa televisiota, niin loton lisäksi paljoakaan muita vaihtoehtoja ei ollut. Näin lauantain lottolähetyksestä tuli monille suoranainen traditio, jota keräännyttiin katsomaan koko perheen voimin.

Vaikka nykyisin tulokset voi tarkistaa muillakin keinoilla, niin suoran lottoarvonnan suosio pitää pintansa. Tällä hetkellä lottoarvonta lähetetään joka lauantaina MTV3-kanavalla. Vaikka kanavat ovat vuosien varrella vaihdelleet, niin ajankohta on pysynyt samana tähän päivään asti. Lottoarvonta televisiossa näytetään aina kello 22:10. Ei minuuttiakaan aiemmin tai myöhemmin. Arvonnassa lottokone arpoo katsojien silmien edessä lottorivin jokaisen voittavan numeron.

Vaikka televisiolähetys on perinteinen tapa viettää lauantai-iltaa, se sopii myös mitä erilaisempiin illanviettoihin. Esimerkiksi kaveriporukan lauantai-illan illanistujaiset tai kotijuhlat saavat hauskaa lisäjännitystä, jos kaikki osallistujat ovat ostaneet lottorivin tai pari, ja mahdollisia voittajia jännitetään hyvässä seurassa huumorin ja naposteltavien kera. Niin voitot kuin tappiot ovat aina parempia kokemuksia ystävien kanssa kuin yksin.

lotto

Oikeat tulokset netistä

Yhä useampi loton pelaaja tarkistaa oikeat numerot ja voittorivit netistä. Internetin yleistyminen, älypuhelinten kehittyminen ja muu digitalisaatio on tehnyt numeroiden tarkistamisesta entistä helpompaa. Sekä Veikkauksen omat nettisivut että erilaiset lottonumeropalvelut ovat vain muutaman hiiren klikkauksen tai puhelimen näytön pyyhkäisyn päässä.

Vaikka lotto on vanha ja perinteinen peli, niin sen tulosten tarkistamisen ei tarvitse olla vanhanaikaista television äärellä kyttäämistä. Kaikki eivät halua, ehdi tai pysty käyttämään lauantai-iltaansa television tapittamiseen, eikä kaikilla loton pelaajilla edes televisiota kotoa löydy. Yhä useampi jättää television hankkimatta, ja panostaa sen sijaan muuhun teknologiaan ja viihteeseen. Tällöin myös loton ja muiden pelien tulokset on tarkistettava muin keinoin.

Netistä tulosten tarkistaminen onnistuu missä ja milloin vain. Esimerkiksi viikonlopun jälkeisenä maanantaina, kun viikon ensimmäinen työpäivä painaa päälle, lottonumeroiden tarkistaminen on hauska tapa piristää työpäivää ja tuoda siihen jännitystä. Tai jos viikon ensimmäinen työmatka junassa tai bussissa kaipaa kuumeisesti piristystä, niin oikean lottorivin tarkistaminen tuolloin on mitä erinomaisin vaihtoehto.

Teksti-tv

Monille nuoremmille television katselijoille teksti-tv:n olemassaolo saattaa tulla kokonaan yllätyksenä. Miten moinen viritelmä on yhä pystyssä? Todellisuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, ja teksti-tv:llä on jopa miljoona päivittäistä ja viikoittaista käyttäjää. Alati muuttuvassa ja modernisoituvassa nykymaailmassa teksti-tv:n kaltainen perinteinen instituutio on tervetullut perinteinen vastapaino sosiaaliselle medialle ja muille nykyajan ilmiöille.

Loton tavoin teksti-tv on perinteinen osa televisiota. Niinpä ei ole yllättävää, että monet haluavat tarkistaa lotto tulokset juuri teksti-tv:stä. Tulokset voi tarkistaa vaikkapa päivä tai pari varsinaisen arvonnan jälkeen, kun se omaan aikatauluun parhaiten sopii. Tällä hetkellä Veikkauksen lotto numerot voi tarkistaa teksti-tv:n sivulta 471. Myös muiden pelien, kuten kenon, voittonumerot löytyvät samalta suunnalta.

Lapun kanssa kioskille

Jotkut loton pelaajat eivät halua viettää television tai älypuhelinten äärellä minuuttiakaan enemmän kuin on pakollista. Tämä onkin välillä hyvä asia, sillä ruutujen tapittamisen lisäksi on hyvä olla muitakin harrastuksia. Myös loton voittonumerot ja omat voitot voi tarkistaa myös viemällä oman kupongin esimerkiksi kioskille tai muuhun paikkaan, jossa Veikkauksen kuponkeja tarkistetaan.

Miten oikeat numerot arvotaan?

Lotossa liikkuu suuria rahasummia. Miljoonat suomalaiset pelaavat sitä joka viikko, minkä lisäksi voittopotit lasketaan miljoonissa euroissa. Näin ollen arvonta hoidetaan asian vaatimalla vakavuudella, jotta kiusallisilta tilanteilta suorassa televisiolähetyksessä ja erilaisilta virheiltä vältyttäisiin.

Lotto kuuluu nykyisin MTV3-kanavan valikoimaan. Siksi arvonta järjestetään Helsingissä, Pasilan kaupunginosassa, jossa sijaitsee myös MTV3-kanavan studio. Perinteiden mukaisesti aktiivisessa käytössä on kaksi eri lottokonetta. Kummallekin koneelle on omat pallonsa. Sekä koneita että palloja käytetään vuoroviikoin.

Ennen oikeiden numeroiden arpomista koneita testaillaan koearvontoja tekemällä. Koearvontojen jälkeen on aika suorittaa varsinainen arvonta, joka televisioidaan suorassa lähetyksessä. Viralliset valvojat pitävät huolen siitä, että lottokoneita ei ole peukaloitu, ja kyse on täysin rehellisestä arvonnasta. Kun arvonta on suoritettu, valvojat sulkevat koneen ja pallot pois, jotta kukaan ei pääse niihin käsiksi ennen seuraavaa lottoarvontaa edeltäviä koearvontoja.

lotto

Voittonumerot

Jokaisessa lottoarvonnassa arvotaan seitsemän numeron voittorivi, yksi lisänumero ja yksi plusnumero. Seitsemän numeron rivi sisältää voittonumerot, minkä lisäksi arvottu lisänumero voi täydentää omaa riviä.

Eri lottopeleissä, joita pelataan eri puolilla maailmaa ja internetin nettikasinoilla numeroita voidaan valita joko enemmän tai vähemmän kuin seitsemän. Veikkauksen lotossa kuitenkin valitaan aina seitsemän numeron rivi. Lottonumerot on valittava väliltä 1-40. Muissa lottopeleissä numeroita voidaan valita suuremmasta valikoimasta, mutta viime vuosina Veikkauksen lotto on pitäytynyt 1-40 valikoimassa.

Halutessaan pelaajat voivat ostaa rivilleen myös plusnumeron. Tätä kutsutaan Lotto Plus -lisäpeliksi. Sitä ei voi pelata ilman varsinaista lottoriviä, vaan se ostetaan aina osaksi täyttä riviä. Lotto Plus maksaa pelaajille 50 senttiä riviltä. Jos plusnumero osuu oikein, pelaaja saa voittonsa viisinkertaisena. Jos pelaaja ei saa rivillään voittoa ollenkaan, mutta plus numero on oikea, niin tämä saa viiden euron suuruisen lohdutuspalkinnon. On hyvä muistaa, että jos rivillä on seitsemän oikein ja pelaaja nappaa jättipotin, niin plusnumeron viisinkertaistava vaikutus ei päde. Näin ollen lottovoitto ei voi kasvaa esimerkiksi Eurojackpotin kaltaisiin kymmenien miljoonien eurojen määriin.

Vaikka kaikki muut numerot on valittava väliltä 1-40, niin Lotto Plus numero on valittava väliltä 1-30.

Veikkaus lotto hinta

Veikkauksen lotto on lähtökohtaisesti matalien kustannusten peli. Tämä lienee yksi syy sille, että sitä pelaavat niin monet suomalaiset, ja se on monien suomalaisten ainoa rahapeli.

Yhden lottorivin hinta on kiinteästi yksi euro. Jos riville haluaa ottaa myös Lotto Plus plusnumeron, niin rivin hinta on 1,5 €. Yhdelle lottokupongille voi rastia useamman lottorivin. Tällöin kupongin hinnaksi tulee rivien hintojen yhteenlaskettu summa.

Monet haluavat pelata joka kierros samanlaisen rivin tai kupongin. Taikauskoiset pelaajat saattavat luottaa esimerkiksi tietyn rivimäärän ja plusnumeroiden määrän voimaan, ja sama kupongin hinta viikosta toiseen on tärkeä osa lotto kokemusta.

Miten uutta teknologiaa hyödynnetään rahapelaamisessa?

Yleiset ja suositut numerot Veikkauksen lotossa

Lotossa taktikoinnille ei ole tarvetta, sillä jokaisella kierroksella kaikki mahdolliset lopputulokset ovat yhtä todennäköisiä. Tällä ei kuitenkaan ole aina vaikutusta taikauskoisiin tai rutiineilleen uskollisiin pelaajiin, jotka haluavat pelata juuri tiettyä lottoriviä viikosta toiseen. On kuitenkin syytä muistaa, että esimerkiksi edellisten voittorivien perusteella ei ole mahdollista päätellä tai laskea tulevien viikkojen oikeita lottonumeroita.

Joskus tämä todennäköisyyksien toiminta käy ilmi kiinnostavilla tavoilla. Esimerkiksi vuonna 2009 Bulgarian valtion lottoarvonnassa sama rivi osui oikeaan kahtena perättäisenä viikkona. Ensimmäisellä viikolla kukaan pelaaja ei korjannut pottia kotiin. Seuraavalla viikolla peräti 18 pelaajaa oli kirjannut itselleen saman rivin. Koska voittajia tällä kertaa oli näin monta, potti piti jakaa pienempiin osiin, eikä kenestäkään voittajista tullut miljonääriä.

Menneiden numeroiden tutkiminen ja pähkäily on kuitenkin loton ystäville kiinnostavaa ja hauskaa puuhaa. Vanhoihin voittaneisiin lottoriveihin, -numeroihin ja plusnumeroihin voi tutustua internetissä. Loton ystävät ylläpitävät tietokantoja, joista vanhat numerot voi löytää aina varhaisimmista lottoarvonnoista asti.

Yleisimmät lottonumerot eivät noudata mitään logiikkaa. Esimerkiksi vuonna 2018 kolme yleisintä numeroa olivat 16, 9 ja 6. Yleisin lisänumero taas oli 16. Parhainkaan matemaatikko tuskin löytäisi tai keksisi sellaista yhtälöä, jolla nämä numerot olisi voinut ennustaa oikeiksi numeroiksi 40 numeron joukosta.

Myös suosituimmat riville kirjatut numerot löytyvät verkosta ja tilastoista. Niitä penkomalla voidaan tehdä hauskaa selvitystä siitä, mihin numeroihin suomalaiset eniten luottavat. Suomalaisten suosituimmat lottonumerot ovat 3, 9, 15, 21, 27, 33 ja 39. Tarkkaavaisimmat huomaavat, että 27 on ainoa numero, joka ei ole kolmella jaollinen. Tämä ei luultavasti tarkoita mitään suurempaa, mutta on hauska yksityiskohta numeroiden ystäville.

Loton lisäpelit, ja niiden tulokset

Perinteisen loton lisäksi Veikkauksen loton ohella voi pelata erilaisia lisäpelejä. Mitä nämä pelit ovat, mitä niiden tulokset tarkoittavat ja mistä tulokset löytyvät?

Lotto Plus

Kuten jo aiemmin mainittiin, loton suosituin lisäpeli on Lotto Plus. Siinä valitaan seitsemän numeron rivin lisäksi plusnumero. Jos plusnumero on oikein, se viisinkertaistaa kupongin voitot. Ainoa poikkeus tähän on täydet seitsemän oikein saanut kuponki. Päävoittoa ei koskaan viisinkertaisteta.

Lotto Plus numero ilmoitetaan aina varsinaisen voittorivin numeroiden kanssa. Katsoitpa sitten lottonumerot televisiosta, puhelimelta tai lottonumerot.io -sivustolta, niin plusnumero löytyy aina helposti.

Järjestelmä ja haravajärjestelmä

Lottoa voi pelata esimerkiksi järjestelmä- tai haravajärjestelmämuodoissa. Jos pelaaja haluaa pelata järjestelmän, tämän on rasitettava kupongin alareunasta järjestelmä -ruutu. Järjestelmäpelissä valitaan seitsemän numeron sijaan 8, 9, 10 tai 11 numeroa. Tällöin kupongilla pelataan kaikki rivit, jotka numeroista voi muodostaa. Koska rivejä on useita, myös voitto on todennäköisempi.

Jos lottokuponki pelataan haravajärjestelmällä, niin tällöin kuponki ei huomioi kaikkia rivejä, jotka siihen valituista numeroista on mahdollista muodostaa. Tämän vuoksi haravajärjestelmän voitot ovat korkeammat kuin tavallisen järjestelmän. Haravan tarkistamiseen tarvitaan Veikkauksen omaa tuloskorttia, josta eri vaihtoehdot voi lukea. Tämä on kuitenkin kohtuuttoman työlästä hommaa, ja sekä järjestelmän että haravan voittonumerot kannattaa tarkistaa joko netistä tai Veikkauksen pelipisteessä.

lotto

Lauantai-Jokeri

Lauantai-Jokeri on suosittu loton lisäpeli, jota pelataan joka viikko arvonnan yhteydessä. Sen tulokset ja voittonumerot voi tarkistaa samoista paikoista kuin varsinaisen voittorivin numerot.

Lauantai-Jokerissa pelaajat valitsevat seitsemän numeroa, joiden on oltava väliltä 0-9. Pelaajat vertaavat varsinaisen lottoarvonnan voittoriviä tähän jokeririviin. Jos riveillä on samoja numeroita, niin pelaaja korjaa voittoja seuraavalla tavalla:

  1. 7 oikein. Tällä jokeririvillä pelaaja kuittaa itselleen 10 % kierroksen kokonaisvaihdosta. Summa ei voi ylittää kahta miljoonaa euroa.
  2. 6 oikein. Tällä jokeririvillä pelaaja kuittaa itselleen 19 % siitä potista, joka jää jäljelle kun 7 ja 2 oikein tulokset on maksettu.
  3. 5 oikein. Pelaaja saa 24,5 % samasta potista, josta rahaa jaetaan myös 6, 4, ja 3 oikein riville.
  4. 4 oikein. Pelaaja saa 25 % samasta potista, josta rahaa jaetaan myös 6, 5 ja 3 oikein riveille.
  5. 3 oikein. Pelaaja saa 31,5 % samasta potista, josta rahaa jaetaan myös 6, 5 ja 4 oikein riveille.
  6. 2 oikein. Rivi voittaa 2,5 euroa.

Jokainen jokeririvi maksaa 2 €. Myös jokerit on mahdollista tuplata yhden euron lisähinnalla.